Yin yoga
+31.614.978.117

Zoek op de website

Yin yoga is een hele rustige vorm van yoga waarbij de nadruk ligt op ontspanning en overgave. Er wordt niet - zoals bij de meeste bewegingsvormen - gewerkt aan het rekken van de spieren, maar aan stimulatie van het bindweefsel, ook wel fascia genaamd. Je houdt houdingen lang vast, meestal tussen drie en zes minuten, en dat heeft een zeer rustgevend effect. Energie gaat stromen en je ervaart allerlei positieve (gezondheids) effecten, zoals meer soepelheid in je gewrichten.

 

Suus geeft Yin yoga les op de kade

 

Yin yoga is een vorm van yoga die voor iedereen geschikt is, letterlijk van 8 tot 80. Je hoeft er absoluut niet flexibel of sterk voor te zijn. Ook voor actieve mensen die bijvoorbeeld hardlopen of schaatsen en er iets rustigs bij willen doen, naar binnen willen keren of aan hun flexibiliteit willen werken, is yinyoga perfect. Bij kinderen en tieners zijn de verschilen groot: sommigen vinden het heel moeilijk om een paar minuten stil te zitten, maar soms is het juist goed het dan te proberen en elke keer dat het te veel wordt met liefdevolle aandacht te bekijken wat er gebeurt. Een enkeling vindt yin yoga vanaf de eerste kennismaking heel fijn. Vaker echter geldt dat er een paar lessen nodig zijn voor er totale ontspanning en overgave op kan treden.  

 

Les in een huiselijke setting met veel persoonlijke aandacht

Elke woensdagavond geef ik yinles in een huiselijke, ruime setting op de Van der Palmkade 41 in Amsterdam. Deze les is van 20:15 tot 21:45 uur met een kopje thee na afloop. Een losse les kost 14 euro, een 5-rittenkaart 60 euro. Ook geef ik les bij Yogaspot. Wil je weten waar ik op dit moment nog meer regelmatig lesgeef, stuur me dan een bericht. In mijn lessen gebruik ik vaak de prachtige muziek van Dana Devi.