Yin yoga
+31.614.978.117

Zoek op de website

Yin yoga is een hele rustige vorm van yoga waarbij de nadruk ligt op ontspanning en overgave. Er wordt niet - zoals bij de meeste bewegingsvormen - gewerkt aan het rekken van de spieren, maar aan stimulatie van het bindweefsel, ook wel fascia genaamd. Je houdt houdingen lang vast, meestal tussen drie en zes minuten, en dat heeft een zeer rustgevend effect. Energie gaat stromen en je ervaart allerlei positieve (gezondheids) effecten, zoals meer soepelheid in je gewrichten.

 

Suus geeft Yin yoga les op de kade

 

Yin yoga is een vorm van yoga die voor iedereen geschikt is, letterlijk van 8 tot 80. Je hoeft er absoluut niet flexibel of sterk voor te zijn. Ook voor actieve mensen die bijvoorbeeld hardlopen of schaatsen en er iets rustigs bij willen doen, naar binnen willen keren of aan hun flexibiliteit willen werken, is yinyoga perfect. Bij kinderen en tieners zijn de verschilen groot: sommigen vinden het heel moeilijk om een paar minuten stil te zitten, maar soms is het juist goed het dan te proberen en elke keer dat het te veel wordt met liefdevolle aandacht te bekijken wat er gebeurt. Een enkeling vindt yin yoga vanaf de eerste kennismaking heel fijn. Vaker echter geldt dat er een paar lessen nodig zijn voor er totale ontspanning en overgave op kan treden.  

 

Wekelijkse lessen in Amsterdam

Elke woensdagochtend en -avond geef ik yinles bij Yogaspot in Amsterdam. Je kunt daar ook meedoen met ClassPass en Onefit. Wil je weten waar ik op dit moment nog meer lesgeef, of wil je een les organiseren bij jou thuis of op een andere locatie, stuur me dan een bericht. In mijn lessen gebruik ik vaak de prachtige muziek van Dana Devi en met haar organiseer ik ook regelmatig yin yoga workshops met mini-massage en live muziek. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe data.