Soulfood retreat
+31.614.978.117

Zoek op de website

Tijdens dit unieke soulfood retreat voeden we onszelf op alle lagen: lichaam, ziel en geest. Daarnaast is er alle ruimte voor... jou! Jij en jouw behoeften staan voorop. De perfecte plek om jezelf op te laden en voor jezelf te zorgen. We verwennen ons lichaam met yoga, healthy en heavenly eten en massage. We kalmeren de geest met meditatie, stilte en ademwerk. En we prikkelen de ziel met inspirerende kookworkshops, inzichtgevende gesprekken, creativiteit en fijne ontmoetingen.

Soulfood Retreat met Suus Franken


Yoga

We beginnen de dag met een vitaliserende yogales en meditatie. Aan bod komen hatha, acroyoga, partneryoga en ademhalingsoefeningen. Als kers op de taart eindigen we de dag met een heerlijk ontspannende yinyogales. Deze yogavorm werkt vooral op het bindweefsel en de gewrichten en helpt om spanning en stress los te laten. Om je nog dieper in ontspanning te brengen gebruiken we de helende kracht van muziek door middel van gitaar, zang, hapi-drum en klankschalen.

locatie retraite vezelay 1
3 soorten granen - Soulfood Retrait October 2020, Frankrijk

 

Kookworkshops

Herontdek jouw innerlijke keukenprins of prinses! In dit soulfood retreat worden de kookworkshops vooral door Nikki verzorgd. We duiken samen de keuken in om een heerlijke, gezonde en voedende maaltijd te bereiden. Hierbij komt onder andere het volgende aan bod:

  • Voeding als medicijn: hoe eten je lichaam kan voeden in plaats van vullen.
  • Vertrouw je innerlijke weegschaal: leer de kunst van intuïtief, creatief en liefdevol koken.
  • Tips voor meer variatie: hoe kook je makkelijk glutenvrij, suikervrij, vegan of raw?
  • Maak overheerlijke vegan cheesecake, raw bounty’s en andere healthy sweets.
  • Ervaar koken als een meditatief en voedend en niet als iets dat je moet doen.
  • Creatief met restjes: geef je left-over een make-over naar een nieuw gerecht!

We werken zoveel mogelijk met biologische, lokale en duurzame ingrediënten en we koken veganistisch. Daarnaast spelen we in op de behoeften en diëten van de groep: glutenvrij, raw, nootvrij... Alles is mogelijk!

 

Vrije tijd

Tijdens het soulfood retreat is er meer dan genoeg vrije tijd die jij kunt indelen zoals jij dat wilt: een boek lezen, wandeling maken of lekker niksen. Daarnaast bieden we, afhankelijk van de behoefte van de groep, activiteiten en workshops aan zoals Thaise massage, mantra zingen, creatief bezig zijn of spelletjes. Wil je je nog meer laten verwennen? Boek dan een Thaise yogamassage, een ontspanningsmassage of een therapeutische vliegsessie; dit brengt je lichaam en geest in een diepe staat van rust en ontspanning.

Zicht op boerenhuis Envezelay
yoga ruimte 1

 

Accommodatie

Aan de rivier de Cure, aan de voet van het schilderachtige Vézelay, beschikken we over twee authentieke geschakelde vakantiehuizen met terras aan het water. De perfecte plek voor een soulfood retreat. Het boerenhuis heeft een prachtige lichte yogaruimte met uitzicht over de rivier. Vézelay is een middeleeuws pelgrimsstadje. Het heeft een bijzondere, aan Maria Magdalena gewijde, duizend jaar oude kloosterkerk. Op oude pelgrimswegen loop of fiets je door de prachtigste natuur. De huizen liggen in het natuurpark de Morvan, het hart van Bourgogne. Er zijn een paar fietsen en kano’s aanwezig waarmee je de omgeving kunt verkennen.

 

✨ Voel jij een JA voor dit unieke soulfood retreat? ✨

Voor € 750,00 krijg je:

  • 7 nachten in een authentieke accommodatie in het dorpje Saint-Pere in een tweepersoonskamer; voor € 150 extra heb je een privé kamer
  • 7 heerlijke ontbijtjes, uitgebreide lunches en 6 lichte diners
  • 12 yogalessen
  • deelname aan hartige en zoete kookworkshops, inclusief fruit plukken in de eigen boomgaard en leren inmaken en drogen van het geplukte fruit.

Early bird: € 750,00 (t/m 15 juli)
Lazy bird: € 825,00 (vanaf 16 juli)
Bring a friend: € 1400,- (voor twee personen)
Neem contact op als je graag mee wilt, maar niet genoeg budget kunt vrijmaken; dan zoeken we samen naar een oplossing. Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is vier en het maximum aantal is elf.

 

Programma

Onderstaande planning geeft een indruk hoe een retraitedag eruit ziet. 

Tijd Activiteit
06:30 - 08:00 Yoga en meditatie
08:30 - 09:30 Ontbijt
10:00 - 13:00 Kookworkshop (samen bereiden we de hoofdmaaltijd van de dag) 
13:30 - 14:30 Lunch
15:00 - 17:00 Zoete workshop (taarten, zoetigheden, fruit plukken en verwerken)
17:30 Yinyoga
19:30 Lichte avondmaaltijd
20:30 Opruimen - Karmataken - Ontspannen (kirtan, spelletje, etc.)


Alle onderdelen zijn facultatief; voor de kookworkshops maken we een schema zodat ieder mee kan doen met gerechten die hij of zij graag wil leren bereiden. We werken deze week met karmataken. Dit betekent dat ieder zich inschrijft om één of twee keer te helpen met een corveetaak.