Koken met kids
+31.614.978.117

Zoek op de website

pannenkoek in vorm van gezichtje - koken met kidsKoken met kinderen, hoe leuk is dat! Ik ben gek op kinderen en ben blij met alle ‘leenkinderen’ om mee heen: buurmeiden, nichtjes en neefjes, kinderen van vrienden en stiefkinderen. Allemaal leren ze me weer iets nieuws en elke keer weer realiseer ik me hoe belangrijk het is om te blijven spelen. Volwassenen misschien nog wel meer dan kinderen. En dat doe ik dan ook graag met ze: met bijvoorbeeld acroyoga, trampoline springen, een potje voetballen of dus in de keuken.

Omdat ik mijn creativiteit vooral in koken kwijt kan - van een kwast, stift en vel papier ben ik nooit echt blij geworden – vind ik het dan ook heel leuk om samen met kinderen de keuken in te gaan. Lekker spelen met eten, maar dan zo dat we een gezonde en lekkere maaltijd bereiden die voor iedereen een genot is, dus ook voor diegenen die het liefst elke dag pasta pesto eten en bij god’s gratie zich over een paar stukjes komkommer of paprika ontfermen.

 

Kom koken met kinderen

Mijn aanpak is ongeveer als volgt: ik koop heel veel groenten en andere gezonde en lekkere ingrediënten, stal ze uit en ga het gesprek aan: wat wil je echt niet door het eten hebben en wat wel en in welke vorm zullen we dat dan gieten? Quiches, stevige soepen, pastasaus met 100% verse groenten, plaatttaart, een volledig plantaardige maaltijd: wij bedenken het samen en we maken het samen. Om daarna ook samen te gaan genieten van het eten. Graag kom ik bij je thuis om met jouw kinderen de keuken in te gaan; zowel voor feestjes en partijen (misschien gecombineerd met een ouder-kind-acroyogaworkshop in de tuin) als voor een gewone doordeweekse dag. Uiteraard zijn specifieke dieetwensen zoals glutenvrij, suikervrij of zuivelvrij geen enkel probleem. In van mijn favoriete baksels is momenteel bijvoorbeeld de plantaardige wortel- or courgettemuffin. Hier vind je een goed en toegankelijk recept om daar alvast voor in de stemming te komen.